Home » Blogg » White Pizza med kronärtskocka (mjölkfri)

White Pizza med kronärtskocka (mjölkfri)

Jag och min lillebror har bott hos pappa sedan förra veckan och av någon anledning så handlar en stor del av dagens samtal om vad vi ska äta på kvällen. Det går ingen nöd på oss men långa dagar har gjort att vi oftast äter en matig sallad på kvällen för det ska gå fort att sätta fram. Idag måste vi ha varit trötta på grönsaker för vi började prata pizza och jag berättade om min pizzafavorit med jordgubbar dränkta i balsamvinäger. Av de blickar jag fick skulle man kunna tro att det var jag som slagit i huvudet. Jordgubbar på pizza? Och pizza utan tomatsås? Vad var det för fel på mig?

Varken fader eller broder hade hört talas om white pizza (vit pizza) som är en pizza utan tomatsås och det måste bero på att ingen av dem är beresta… ha! Och att lägga jordgubbar på pizza var ren styggelse för de ska ätas till glass.

Så det blev upp till bevis. Och bara för att ytterligare visa hur perfekt white pizza är så gjorde jag ytterligare en variant, den här gången med kronärtskocka och hallonbalsamico.  Receptet bygger på samma princip som jordgubbspizzan. Pizzadegen ska penslas med en god olja, strö över salt och sätt in den i ugnen i ca 7 minuter innan den tas ut och fyllningen läggs på.

White pizza

 

White pizza

 

White pizza

 

White pizza

 

Då kör vi – här är recept till 1 pizza

Ingredienser:

  • Pizzadeg
  • ½ påse spenat
  • lite olja
  • salt
  • 1 burk kronärtskocka
  • 100 g champinjoner
  • 5 msk mjölkfri ost
  • hallonbalsamico
  • ruccolasallad

Arbetsbeskrivning:
Kavla ut degen och lägg den på på en plåt. Pensla degen med olivolja och salta och peppra. Sätt in den i ca 7 minuter i 200 grader. Ta ut pizzan och lägg på fyllningen.

Bryn spenaten i olja. Tillsätt lite salt och ta av spenaten från värmen. Bred ut spenaten på pizzabotten.

Lägg på kronärtskocka och svamp. Strö över mjölkfri ost.

Sätt in pizzan ugnen i ytterligare 7 minuter. Lägg på ruccolasallad och ringla lite hallonbalsamico över pizzan vid servering.

Liknande inlägg

2 kommentarer

    • Åsa säger:

      Det var riktigt, riktigt gott med kronärtskocka och hallonbalsamico och jag upplever inte att pizzan blir torr trots att jag knappt använder någon ost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *