Home » Blogg » Utvärdering av Elemis skönhetsprodukter

Utvärdering av Elemis skönhetsprodukter

I början av mars fick jag hem ett paket med ett kit Elemis hudvårdsprodukter jag beställt hos Skincity och jag måste få säga att jag är nöjd med produkterna. Jag lovade ju att återkomma efter att jag testat produkterna så här är min recension. (Inlägget är varken sponsrat av Skincity eller Elemis utan är min egen personliga åsikt om ett fantastiskt hudvårdskit).

skincity05

Kitet innehöll

  • Pro-Collagen Cleansing Balm, 20 ml
  • Gentle Rose Exfoliator 50ml
  • Cellular Recovery Skin Bliss Capsules 14 caps
  • Hydra-Balance Day Cream 50ml.

Pro-Collagen Cleansing Balm finns i storlekarna 20 ml och 50 ml. Den mindre kostar 149:- och den större 529:-.

elemis_01

Det är en rengöringsbalm som löser upp make-up och dagliga orenheter. Den doftar så gott av fläder i kombination med ros, mimosa och padina pavonica och rengör på djupet, ger näring och smidighet för en strålande hy. Krämen appliceras på ansiktet och masseras in i huden.  Jag har den mindre förpackningen och det räcker gott och väl med den. Jag använder den dagligen och det räcker med en eller två droppar för att rengöra ansiktet. Inom parentes får kanske tilläggas att jag inte använder några större mängder smink så sminkar man sig rejält så kanske det inte räcker med ett par droppar för rengöring.

Jag fullständigt älskar Cellular Recovery Skin Bliss Capsules som är en perfekt daglig detox för alla vars hud är utsatt för föroreningar och en tuff livsstil. Jo, det är hårt att stå vid spisen var dag 😉

elemis_02

Den rosa kapseln – som doftar ros – appliceras i ansiktet (på rengjord hud under din fuktcreme) på morgonen och innehållet i den gröna kapseln (lavendel) på kvällen .

Kapslarna är dock snuskigt dyra. En månads behandling (60 kapslar) kostar 899:- och det är tok för mycket även om jag ger produkten 10 poäng av 10 möjliga.

Eftersom produkten kan användas varje dag eller som en intensivvårdande kurbehandling. funderar jag på om jag ska köpa hem en burk och använda den som kurbehandling under en vecka en gång i månaden. Då räcker ju förpackningen i fyra månader och i ser man till hur länge den varar så lurar man sig själv att det inte är så dyrt… men vi får se. Jag har inte bestämt mig ännu.

elemis_03

Gentle Rose Exfoliator 50 ml kostar 429:- och den är väl värd pengarna. Innehåller återfuktande höggradigt rosextrakt och jojoba-mikrokulor som varsamt exfolierar hudens yta och gör den silkeslen och mjuk att röra vid. Gurkextrakt, som är rikt på vitamin C, är en naturlig antioxidant som bidrar med fukt och har lugnande och uppfriskande verkan. Kan användas varje dag för att avlägsna smuts och döda hudceller för att få en hy med ungdomlig lyster.  Den är så pass skonsam att den kan användas varje dag på alla hudtyper men jag använder den två gånger i veckan.

elemis_04

Hydra-Balance Day Cream på 50 ml kostar 539:- och det är i dyraste laget för mig när det gäller dagkräm men å andra sidan så  räcker det med en droppe – så tuben kommer att vara ett bra tag. Dagkrämen doftar friskt och ger kontinuerlig fukt, och hjälper till att balansera en normal till blandhud. Huden lämnas återfuktad, balanserad och smidig.

Sammanfattningsvis så ger jag produkten allra högsta betyg men minus för priset.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *