Home » Blogg » Ugnspannkaka med majs, bacon och spenat (mjölkfri)

Ugnspannkaka med majs, bacon och spenat (mjölkfri)

God morgon kära läsare. Hoppas att alla har det bra så här en lördag morgon. Jag har varit iväg på mässa i Jönköping och efter ett par mycket roliga och intensiva dagar så är det väldigt skönt att vara hemma igen. Vi var hemma sent i natt och det blev ett par minuters samtal med äkta hälften innan jag lyckligt sjönk ned i sängen. Alltså, det finns väl inget bättre än att få sova i sin egen säng? Ljuvligt. Idag ska jag packa upp, tvätta ett par maskiner och sedan blir det till att städa upp och få ordning igen. Jag är så tacksam för mina fantastiska arbetskolleger och vi har haft ett par roliga dagar tillsammans. Det har blivit mycket skratt.

Här är ett enkelt pannkaksrecept som jag bjöd på för ett par veckor sedan. Jag tycker att pannkaka i sig själv är rätt tråkigt och med topping så blir det en liten roliga rätt. Har man inte bacon så går det bra med lite korv. Ha en fortsatt skön lördag.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl sojamjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 burk majskorn
  • 1 gul lök
  • 1 paket bacon
  • 1 paket spenat
  • salt
  • peppar

Så här gör du:
Vispa ihop sojamjölken med äggen. Tillsätt mjölet och vispa till en slät smet. Tillsätt salt och majs.
Smörj en form eller plåt. Baka i 200 grader tills den fått fin färg, ca 30-40 minuter.

Strimla lök och bacon. Fräs allt i en panna. Tillsätt spenaten i slutet.

Toppa pannkakan med baconfräset.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *