Home » Blogg » Ugnsbakad laxsida med spenat och ärtor

Ugnsbakad laxsida med spenat och ärtor

Jippi. Vår tv-bänk är på väg och det ska bli så skönt att äntligen få klart vardagsrummet. Vår reklamation hanterades snabbt och effektivt av Trademax och det är jag jätteglad för. Vi saknar fortfarande lampor och tavlor på väggen men det är ett projekt vi ska försöka få klart i helgen. Nicklas ska ordna ett par fina tavlor och vi har bestämt oss för att det ska bli ett par motiv från vår senaste resa till Tokyo.

I går gjorde jag en jättegod lax och det går bra att servera den på en bädd av grönsaker och/eller potatis. Vill man ha mer sås så skulle jag tillsätta 2 burkar ifraiche för en del försvinner vid tillagningen. Jag gillar att äta torr mat men min man älskar sås. Mycket sås.

4 portioner

laxmartor

Ingredienser:

  • 500 g laxsida
  • salt
  • peppar
  • 250 g färsk spenat
  • 1 burk ifaiche
  • 2 dl ärtor
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 msk finhackad dill

Arbetsbeskrivning:
Lägg spenaten i botten av en ugnsform. Lägg på laxen och salta och peppra.

Häll ifraichen i en gryta och rör ned buljongtärning och dill. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor. Lägg i ärtor och häll blandningen över fisken.

Sätt in i 200 graders ugn i ca 20 minuter.

 

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *