Home » Blogg » Torsk under spenattäcke (mjölkfri)

Torsk under spenattäcke (mjölkfri)

God morgon. Jag har en fulltecknad agenda idag och ska försöka att klämma in så mycket som möjligt. Först väntar ett par timmars arbete på kontoret och sedan beger jag mig iväg in till Malmö för fortsatt GDPR-utbildning. Har du koll på den nya dataskyddslagen som börjar gälla i slutet av maj nästa år? Det är en hel del som berör en så det är inte helt fel att vara påläst.

Efter utbildning ska jag hinna säga hej till Emma innan jag måste slänga mig på bussen för att inte missa klipptid (klippning behövs), jag ska in en sväng på systemet och hämta beställt vin, handla mat till helgen och sedan ska jag hinna vara hemma till åtta då kvällen styrelsemöte kör igång. Det borde gå. Jag kommer dock inte att hinna laga mat när jag kommer hem, så redan igår kväll förberedde jag en härlig gratäng,  torsk under spenattäcke.

För att spara tid (och disk) så tillagade jag potatis och fisk i samma form. Se bara till att inte ha för tjocka skivor av potatisen, för då hinner de inte mjukna. Och min fisk var fryst, och inte tinad, så har du tinad torsk, får du minska på ugnstiden.

4 portioner

Ingredienser:

  • 500 g torsk
  • 1 röd lök
  • 1 ask champinjoner (200 g)
  • 400 g bladspenat
  • 1 burk oatly fraiche (liten burk)
  • 2 stora morötter
  • 3 msk fiskbuljong
  • salt
  • peppar
  • potatis till 4 portioner

Så här gör du:
Fräs strimlad rödlök tillsammans med skivade champinjoner. När allt fått fin färg, tillsätt spenaten. Låt vätskan helt koka bort. Smaksätt med salt, peppar och fiskbuljong. Tillsätt oatly fraiche.

Riv morötterna med rivjärn och blanda ned i stekpannan.

Lägg torsken i ugnsfast form och krydda med salt och peppar.

Skala potatisen och dela i hyfsat tunna bitar. Lägg potatisen i samma form som fisken. Salta och peppra

Häll spenatröran över fisk och potatis och sätt in i 175 graders ugn och tillaga i cirka 45 minuter.

 

Liknande inlägg

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *