Home » Blogg » Torsk med dilltäcke (mjölkfri)

Torsk med dilltäcke (mjölkfri)

Pollensäsongen är här och det märks för ögon och näsa rinner. Nu har jag det inte lika besvärligt som äkta häften, men det känns betryggande att vi båda har samma symptom. Tröttheten kommer smygande men jag försöker mota bort det med motion. Vi var otroligt duktiga på att röra oss när vi var i Japan, då vi gick flera mil om dagen, men det har inte blivit lika mycket av den varan sedan vi kom hem och landade i TV-soffan.

Hur fungerar vardagsmotionen för dig? Jag har alltid haft som vision (just det, det är bara en vision än så länge) att jag ske ge mig ut och gå på morgonen, då jag är piggare än vad jag är på kvällen, men än så länge har jag inte kommit ut. Då får jag försöka byta mål och istället ge mig ut på kvällarna. Jag vet att jag bara behöver passera den första puckeln, så är jag igång, men ack vad kämpigt det är. För drygt två år sedan så var jag ute och gick 1 timme varje eftermiddag, efter att jag kommit hem från jobbet, och det blev ett sug att röra på sig. Varför i helskotta slutade jag med det? Nåja, nu har äkta hälften fått nytt jobb, vilket innebär att vi i princip kör samma arbetstider så vi får försöka peppa varandra.

Ikväll blev det i alla fall torsk med dilltäcke, som jag serverade med kokta morötter (går precis lika bra med rårivna) och vill man ha mer ma,t så är det bara att servera kokt potatis till. För en smalare variant så kan du skippa majonnäsen och istället ta yoghurt (soja) och då dubblera satsen och använda som sås.

3 portioner

 

Ingredienser:

  • 3 torskfiléer
  • salt
  • peppar
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk skånsk senap
  • rejält med dill

Så här gör du:
Sätt in de frysta torskfiléerna i 175 grader i cirka 10 minuter. Blanda ihop majonnäs, skånsk senap och dill. Ta ut fisken, salt, peppra och fördela majonnäsblandningen över fisken. Sätt in i ugnen iden i cirka 20 minuter.

Serveras med kokta morötter.

 

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *