Home » Blogg » Tomat- och basilikabaguette (mjölkfri)

Tomat- och basilikabaguette (mjölkfri)

2 st

440118_12039432
Foto sxc.hu

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl tomatjuice
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ½ dl färsk basilika (hackad)
  • 10 dl specialvetemjöl
  • grovsalt

Arbetsbeskrivning
Rör ut jästen i lite tomatjuice. Tillsätt salt och resten av tomatjuicen. Tillsätt olivolja, salt och basilika samt vetemjöl. Rör ihop till en deg. Låt jäsa ca 40 minuter.

Kavla ut degen och dela i två bitar. Rulla ihop varje kavlad bit till en lång rulle som läggs på bakpappersbeklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter.

Pensla med vatten och strö över lite grovsalt.

Gräddas ca 15 minuter i 225 grader.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *