Home » Blogg » Till Alla Hjärtans Dag; Chokladkaka med granatäpple (mjölkfri)

Till Alla Hjärtans Dag; Chokladkaka med granatäpple (mjölkfri)

Tapeten kom på plats igår och idag ska golvet slipas och lackeras. Imorgon ska listorna upp och sedan anländer möblerna i början av nästa veckan. Ska bli så skönt att få klart allting och att slippa prylar precis överallt. Jag riktigt längtar att få plocka fram alla städprylar och städa bort allt byggdamm.

Imorgon är det ju Alla Hjärtans Dag och varför inte överraska din älskling med en fantastisk kaka.

14_2

Ingredienser:

  • 225 mjölkfritt margarin
  • 250 g mörk mjölkfri choklad
  • 5 ägg
  • 225 g mörkt muscovadosocker
  • 1 påse mandelspån (100 g)
  • 50 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g vit mjölkfri choklad
  • 1 granatäpple

Arbetsbeskrivning:
Smält mjölkfritt margarin och ta av det från värmen. Lägg ned chokladen som får smälta i margarinet.

Vispa ägg och muscovadosocker pösigt. Jag vispade med elvisp i ca 8 minuter för att få en riktig luftig massa. Vänd försiktigt ned chokladsmeten och rör in det försiktigt i äggsmeten (du vill inte förlora äggsmetens pösighet). Använd inte elvisp utan använd en slickepott. Slutligen vänder du sakta i mandelspån, vetemjöl och bakpulver.

Häll i en smord form och sätt in i 175 grader i ca 30-35 minuter. Kakan ska vara rätt hård på toppen samtidigt som den ska vara lite kladdig i mitten.

14_1

Ta ut kakan och låt den svalna. När kakan kallnat så garnerar du med vit choklad, som  smälts över vattenbad, samt granatäpple.

14_3

14_4

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *