Home » Blogg » Thaichicken (mjölkfri)

Thaichicken (mjölkfri)

En maträtt som är ett mellanting mellan gryta och soppa. För en matigare variant kan du servera ris eller nudlar till.

När jag stod och öppnade burken med kokosmjölk fick jag en flashback tillbaka när Nicklas var liten på 90-talet. Då fanns ju inte det breda sortiment av mjölkfria produkter som finns nu utan i stort sett allt innehöll mjölk och/eller soja.

Jag hade fått idéen att testa kokosmjölk för att göra glass, knäck, risgrynsgröt och stuvade makaroner och jag var tvungen att gå till butiker med kinesiskt sortiment för att få tag i kokosmjölk. Det var tider det  – och resultatet lät inte vänta sig 😉 Det är i alla fall tur att man nu kan hitta kokosmjölk i stort sett alla mataffärer.

4 port

thaichicken

Ingredienser:

  • 800 g kycklinglårfilé
  • mjölkfritt margarin
  • salt
  • peppar
  • 1 röd lök
  • 1 vitlök
  • ca 5 cm riven ingefära
  • 2 morötter, skivade i slantar
  • 1 sötpotatis, tärnad
  • 1 broccoli i bitar
  • 1 burk kokosmjölk

Arbetsbeskrivning:
Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn i mjölkfritt margarin så att det får fin färg. Salta och peppra. Plocka upp och ställ åt sidan ett tag.

Skala och hacka röd lök och vitlök. Riv ingefäran. Bryn ett par minuter (det ska inte ta färg utan bara bli mjukt och glansigt). Tillsätt morot och sötpotatis och låt det bryna med ett par minuter. Häll över kokosmjölken. Lägg över kycklingen, broccoli och paprika. Låt sjuda i ca 10-15 minuter tills potatisen är mjuk (den ska dock ha tuggmotstånd).

Önskar du starkare smak kan du tillsätta lite sambal oelek.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *