Home » Blogg » Tacokyckling (mjölkfri)

Tacokyckling (mjölkfri)

Det är MC-fest hos Classons Motor i Bromölla den här helgen- och eftersom vi ändå hade vägen förbi på väg mot stugan så svängde vi in. Jösses vad folk det var. Jag skulle inte handla men tog sikte på fyndhörnan och hittade en jätteläcker mc-jacka. Jag fick stå nästan 3o minuter i kö – men det var det värt 🙂 Är det rea – så är det!!!

mc01
Ser ni trollmor längst upp i bilden? Hon har vakat över stugan sedan den byggdes och nu är det ingen som vågar flytta på henne längre eftersom hon håller ett vakande över oss…

mc02

Som jag berättade om igår så har jag under veckan i samarbete med Buzzador buzzat Keldas grytbaser (de två som är mjölkfria). Meningen går isär här hemma – jag var inte lyrisk över grytbasen men min man tyckte det var jättegott. Så det är bara att testa – det kanske blir din favorit. Eller inte.

Jag gjorde ingen köttfärsvariant utan använde tacobasen till kyckling.

kycklingtaco

buzzador02

4 portioner

Ingredienser:

  • 700 g kycklinglårfilé
  • salt
  • peppar
  • mjölkfritt margarin
  • 1 påse färsk spenat
  • 1 stor tomat
  • 1 paprika
  • 2 burkar Kelda® Grytbas Taco

Arbetsbeskrivning:
Salta och peppra kycklingen och bryn den i mjölkfritt margarin så den får fin färg.

Lägg spenat i en ugnsform och lägg över kycklingen. Dela tomaten i klyftor och paprikan i strimlor och fördela över kycklingen. Häll på grytbasen.

Sätt in i 200 graders ugn i ca 30 minuter. Servera med kokt ris.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *