Home » Blogg » Stekt flundra med dillpotatis och persiljesås (mjölkfri)

Stekt flundra med dillpotatis och persiljesås (mjölkfri)

Hej. Snart har första semesterveckan passerat och jag ser verkligen fram emot nästa vecka då vi får besök från Japan. Veckan som passerat har varit rätt långtråkig eftersom jag har fått roa mig själv (då resten av familjen jobbar) så jag ser verkligen fram emot sällskap. Jag har ett par aktiviteter i åtanke och ska försöka visa det absolut bästa från vårt vackra landskap. Tittar man på väderkartan så ser det ut som om det vankas regn och åska (äntligen) men jag tänker inte låta vädret stoppa oss. Det finns väl inget skånskare än spettkaka (som jag faktiskt inte tycker om hahaha) så jag har bland annat planerat in ett besök på ett spettkaksbageri.

Här är ett gott recept från veckan som gick, stekt flundra med en sagolik persiljesås. Jag använder risvin (mirin) men det går precis lika bra med vitvinsvinäger, om man inte har mirin i skåpet. Jag älskar bladpersilja och har alltid ett stort knippe liggande i  kylskåpet.

Ha en fortsatt skön lördag. I dag ska vi testa på dressincykling och det ska bli roligt 🙂

4 portioner

Ingredienser:

  • 500 g flundra
  • 6 st kokta, kalla potatisàr
  • 2 st salladslökar
  • 2 morötter
  • 1 broccoli
  • mjölkfritt margarin
  • dill
  • salt
  • peppar

Persiljesås:

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1,5 msk vatten
  • 2 st äggulor
  • 1 msk risvin
  • 1 dl havregrädde
  • salt
  • peppar
  • en stor näve bladpersilja

Så här gör du:
Dela den kalla potatisen. Skala moroten och skär den i slantar. Dela broccolin. Strimla salladslöken. Bryn alla grönsaker ett par minuter (inte potatisen) så det får ett härligt tuggmotstånd. Tillsätt potatis och dill och bryn ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

Stek fisken i mjölkfritt margarin. Salta och peppra.

Sås: Smält mjölkfritt på svag värme i en gryta,. I en annan gryta, vispa samman ägg, vatten och risvin.
Vispa kraftigt hela tiden på svag värme, såsen får inte koka. Häll mjölkfritt margarin över äggblandningen och vispa kraftigt hela tiden. Tillsätt havregrädde och hackad bladpersilja och ge såsen en sakta uppvärmning. Servera såsen med fisk och dillpotatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *