Home » Blogg » Risgrynsgröt – med havredryck (mjölkfri)

Risgrynsgröt – med havredryck (mjölkfri)

4 portioner

risgrynsgrot

Ingredienser

  • 3/4 dl grötris
  • 2½ dl vatten
  • 1 krm salt
  • 1 dl vatten
  • 4 dl havredryck
  • 1 kanelstång
  • 25 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk strösocker

Arbetsbeskrivning
Mät upp ris, vatten och salt i en gryta. Koka upp. Låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter.

Tillsätt vatten, havredryck och kanelstång. Låt svälla på svag värme i ca 30 minuter. Rör om i grytan var 10:de minut.

Ta grytan från värmen. Röd ned mjölkfritt margarin och strösocker. Smaka av. Skulle gröten ”skära sig”, vispa några minuter med elvisp så tjocknar den. Serveras med havredryck eller saftsås.

 

Liknande inlägg

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *