Home » Blogg » Raggmunk (gluten- och mjölkfri)

Raggmunk (gluten- och mjölkfri)

Vi hade en diskussion om raggmunk och råraka och det visade sig att några trodde det var samma sak. Den enda likheten är att både raggmunk och råraka innehåller råriven potatis. I raggmunk så läggs den rivna potatisen i en pannkakssmet medan rårakan endast består av råriven potatis som steks frasig. Jag gillar båda sorterna och för ett par dagar sedan så gjorde jag en stor sats raggmunk som serverades med bacon och lingonsylt. Mums!

4 portioner

Ingredienser:

  • 600 g potatis
  • 2 ägg
  • 2 dl glutenfri mjölmix
  • 4 dl sojadryck
  • 2 tsk salt
  • olja eller mjölkfritt margarin att steka i

Till servering:

  • 2 paket bacon
  • lingonsylt

Så här gör du:
Skala och riv potatisen. Vispa ihop ägg, glutenfri mjölmix, salt och sojadryck. Blanda ned potatisen i smeten.

Stek små plättar på måttlig värme,  så att potatisen hinner bli genomstekt. Serveras med bacon och lingonsylt.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *