Home » Blogg » Pressvisning av OR TEA? på Malmö Chokladfabrik

Pressvisning av OR TEA? på Malmö Chokladfabrik

Jag älskar te och det finns väl inget mysigare när man är lite frusen att kura ihop sig i soffan med en rykande kopp väldoftande te. Det gör gott för alla sinnen att känna den varma drycken sprida sig i kroppen och samtidigt så upplever i alla fall jag en skön känsla av välbehag att känna doften av ett gott te. Som ni förstår så älskar jag te, så jag blev så glad när jag fick inbjudan till lansering/teprovning av exklusiva OR TEA? på Malmö Chokladfabriks museum i gamla Mazetti-fabriken. Och som den teälskare jag är så fick jag verkligen mitt lystmäte tillgodosett.

Men innan jag kommer in på allt te jag drack (10 olika sorter…) så måste jag få säga att Malmö Chokladfabrik är en riktig pärla. Det är så lätt att missa det där det ligger på Möllevångsgatan 36 B men oj vad mysigt det var. Och så gott allt såg ut… Det är verkligen skillnad på choklad och choklad och får jag välja så kommer jag bara att äta mörk choklad från Malmö Chokladfabrik. Det bästa av allt är att all mörk choklad är både nöt- och mjölkfri. Det är inte konstigt att den fantastiska chokladen har belönats med 22 utmärkelser varav nio medaljer. Den mörka chokladen som jag provade – Björn of Sweden – är blandad med tre olika sorters kakaobönor från Peru, Ecuador och Ghana och består av 30% socker och 70 % choklad. Hör ni att jag är såld?

choklad01 choklad02 choklad03

Så, vad har choklad och te tillsammans att göra? Ren och skär njutning. Oj oj oj – kinesiskt te tillsammans med en bit choklad är två smaker som gifter sig tillsammans. OR TEA? är ett premiumvarumärket från Hong Kong som 2009 grundades av Allen Wong. Sortimentet består av tre olika produktlinjer; kinesiska klassiker, Urban Pop och Hälsote. Kinesiska klassiker är hela teblad av grönt, oolong, vitt och svart te samt hela teblommor som valts ut för hand. Dessa teer har lagrats i 3-5 år. Urban Pop är serien med en twist som blåser nytt liv i gamla klassiker. Serien består blad annat av pepparmynta, kamomill samt Earl Grey med bergamottolja och blåklint. Hälsoteerna är inspirerade av gammal kinesisk medicinfilosofi och innehåller traditionella kinesiska ingredienser såsom ginseng, ingefära, longan och gojibär. Teet finns både löst och i en vacker påse.

choklad04 choklad05 choklad06 choklad07

Allen Wong bjöd oss på tio olika tesorter och ska jag välja ut tre favoriter så är det Earl Grey med bergmott och blåklintsblad samt två nya sorterna som lanseras först nästa år. Två av sex tesorter som lanseras nästa år är ett förföriskt doftande chai te – the secret life of chai – och ett ännu mer berusande doftande te som fått namnet Yin Yang. Det är ett svart te som smaksatts med kaffe. Jag provade både tillsammans med en bit mörk choklad och blev förälskad i båda sorterna. Några av sorterna som vi bjöds på var lite för bittra i smaken för min del men allt är ju en smaksak. Vi har ju alla olika smakpreferenser och jag blev riktigt förtjust i tre av sorterna – och de kommer jag att köpa mer av.

choklad08

Det är inte bara teet som håller en hög klass utan burkarna är otroligt vackra – och bakom varje illustration speglas en berättelse med en historisk koppling till kinesisk tetradition. Det var en riktigt intressant och god eftermiddag och jag ser redan nu fram emot den kopp te jag ska dricka senare ikväll.

Spara

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *