Home » Blogg » Pestopaj med ugnsbakade grönsaker (mjölkfri)

Pestopaj med ugnsbakade grönsaker (mjölkfri)

4 portioner

Ingredienser
Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g mjölkfritt margarin
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 2 paprikor (röd och gul alt grön)
  • 2 rödlökar
  • 1 squash (ca 200 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl havredryck
  • 1 dl pesto (mjölk- och sojaproteinfri)

Arbetsbeskrivning
Blanda samman ingredienserna till degen i en matberedare. Kavla ut degen i en form (ca 27 cm diameter) och lägg i. Nagga och låt stå i kyl ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Kärna ur paprikorna och skala löken. Skär paprikan i bitar, löken i tunna klyftor och squashen i skivor. Lägg allt på en plåt. Stänk över olja och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter.

Vispa ihop ägg, havredryck och pesto. Sänk ugnsvärmen till 200 grader.

Lägg över grönsakerna i pajformen. Häll över äggsmeten.

Grädda pajen i mitten av ugnen 35-40 minuter.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *