Home » Blogg » Pernillas kanelbullesockerkaka (mjölkfri)

Pernillas kanelbullesockerkaka (mjölkfri)

Ramlade över ett recept hos Pernilla Wahlgren som både lät gott – och är gott. Istället för gräddfil använder jag Gott i Maten.

bullkaka

Ingredienser:

  • 175 g mjölkfritt margarin + margarin att smörja formen med
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl Gott i Maten
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver

Fyllning:

  • ½ dl strösocker
  • 3-5 msk kanel

Arbetsbeskrivning:

Rör mjölkfritt margarin och strösocker poröst. Blanda ned äggen, ett i taget och därefter Gott i Maten.

Rör samman de torra ingredienserna och rör ned i smeten. Smörj och bröa en sockerkaksform.

Häll ner halva smeten, strö över hälften av strösocker och kanel (som du blandat). Rör ned resten av smeten och häll på det som är kvar av strösockret och kanelen.

Grädda i 175 grader i ca 45 minuter. Stickan ska vara torr – då är kakan klar.

 

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *