Home » Blogg » Pasta med kassler och squash (mjölkfri)

Pasta med kassler och squash (mjölkfri)

När skymningen faller så vaknar jag upp och det är då vi smiter iväg. Äntligen kan jag börja andas och får återigen ork att göra saker och ting. I går kväll tog vi vi motorcykeln och åkte iväg till Lomma för att titta på solnedgången och det vara så vackert. Alldeles vindstilla och fridfullt.

I morse vaknade jag upp i uterummet och de som jobbar i familjen har på något sätt lyckats smita förbi utan att jag märkt något, så jag kommer helt klart att bädda mig där i natt igen. Jag sov fantastiskt gott och det är härligt att höra fåglarna sjunga när gryningen börjar.

Min vitiligo fortsätter att skena iväg och snart så är mina händer helt vita. Det irriterar mig en hel del men samtidigt så är ju detta en sjukdom som bara är att acceptera för det går ju inte att påverka förloppet. Det tror jag i alla fall inte. I går kväll så låg jag och googlade och jag ser att många förordar AIP eftersom vitiligo är en autoimmun sjukdom. På sidan Swedishpaleo kan jag läsa att autoimmun paleo eller det autoimmuna protokollet, AIP, är en kost som förutom att undvika spannmål, socker och mejeriprodukter också utesluter ägg, nötter, frön, fröbaserade kryddor, baljväxter och potatisväxter. I den sistnämnda gruppen ingår paprika, tomat, chili, potatis, aubergine och gojibär. Paleokost låter dock så förbaskat trist men jag kanske ger det ett försök. Det är kanske inte dumt att testa och se om jag kan bromsa upp vitiligon.

Vi hade tänkt grilla igår men eftersom det är grillförbud så gjorde jag en kasslersås som serverades till pasta.

4 portioner

Ingredienser:

  • 800 g kassler
  • 2 salladslökar
  • 0,5 paket bacon
  • olja
  • 1 squash
  • ca 4-5 dl havregrädde
  • 2 msk chilisås
  • 1 stor näve bladpersilja

Så här gör du:
Strimla lök och bacon. Fräs i olja ett par minuter.
Strimla kasslern och låt den fräsa tills den fått färg.
Skiva och dela squashen och tillsätt den i kasslern och låt den också fräsa ett par minuter.
Häll över havregrädde, chilisås  och strimlad bladpersilja och låt allt stå och puttra ett par minuter.
Serveras med pasta och en god sallad.

Liknande inlägg

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *