Home » Blogg » Päronknyten (mjölkfri)

Päronknyten (mjölkfri)

Har ni börjat planera vad ni ska göra i sommar? Vi brukar inte resa ifrån Sverige för vi tycker att den svenska sommaren är underbar – hur kasst väder vi än har 😉 . Vi kommer att göra en familjeresa till Berlin under sensommaren och då blir vi 14 stycken. Ska bli jättekul och det ser jag fram emot.

Vi har också börjat kika på en resa vi ska göra senare i år. Det lutar åt att vi åker tillbaka till Tokyo för där finns så mycket mer att se och uppleva – än vad hann med under förra gången. Vi får se vad som händer.

Efter  middagen skulle jag baka äppelknyten men det visade sig att jag inte hade äppeldryck hemma så det blev päroncider istället. Det gick lika bra det! Man tager vad man haver… På hälften av bullarna tillsatte jag vaniljsås och jordgubbssylt. Det blev gott!

paronknyten

16 st

Ingredienser

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • ca 10 dl vetemjöl
  • 2½ dl päronjuice (eller alkoholfri päroncider)
  • 35 g jäst
  • 2 msk socker
  • vispbar vaniljsås (havrebaserad)
  • ägg
  • pärlsocker

Arbetsbeskrivning
Rör ut jästen med päroncider och strösocker. Blanda ned smält mjölkfritt margarin och vetemjöl. Dela degen i två delar. Kavla ut till en fyrkant. Skär varje fyrkant i 8 delar. Klicka ut vaniljsås i mitten på bitarna. Vik in hörnen. Ställ att jäsa ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö pärlsocker över.

Grädda i 250 grader i ca 10 min.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *