Home » Blogg » Moussaka (mjölkfri)

Moussaka (mjölkfri)

4 portioner

Ingredienser
2 st auberginer, ca 750 g
1 tsk salt
1½ dl vetemjöl
mjölkfritt margarin
1 sats köttfärssås
1 sats bechamelsås

Arbetsbeskrivning
Skölj och skär auberginerna i centermetertjocka skivor. Lägg ut dem på en skärbräda och strö över salt. Låt dem ligga ca 30 minuter (saltet gör att överflödigt vatten dras ur auberginerna).

Förbered köttfärssåsen och bechamelsåsen.

Torka av den vätska som bildats på auberginerna och vänd dem i potatismjöl. Värm en stekpanna med mjölkfritt margarin och stek skivorna läckert bruna på båda sidorna.

Lägg hälften av skivorna i botten på en smord (mjölkfritt margarin) ugnssäker form. Häll på köttfärssåsen. Häll på hälften av bechamelsåsen. Lägg på resten av auberginskivorna och avsluta med resten av den vita såsen.

Gräddas mitt i ugnen, 175 grader i ca 30 minuter, tills ytan fått vacker färg

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *