Home » Blogg » Morotskaka (mjölkfri)

Morotskaka (mjölkfri)

1 st

1309333_24025606
Foto. sxc.hu

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 3/4 dl sötmandel
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl rapsolja

Arbetsbeskrivning
Smörj och bröa en form.

Skala morötterna och dela dem i mindre bitar. Lägg dem och mandeln i en matberedare. Kör tills allt finhackats. Tillsätt ägg och socker. Blanda i matberedaren.

Blanda övriga ingredienser. Blanda försiktigt. Häll smeten i formen.

Gräddas i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter i 175 grader.

Kan med fördel glaseras innan servering.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *