Home » Blogg » Morotskaka (mjölkfri)

Morotskaka (mjölkfri)

Morotens dag infaller den 4 april så vad passar då bättre än att snickra ihop en morotskaka. I morötter finns vitamin A och andra antioxidanter som skyddar huden mot skada så vi ska inte ha dåligt samvete för att vi äter den här morotskakan 😉 Den är enkel att tillaga och i princip är det bara att röra ihop smeten som sedan sköter sig själv i ugnen.

morotskaka

morotskaka_3

Ingredienser:

  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 dl rörsocker strö
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 100 g smält mjölkfritt margarin
  • 3 dl växtbaserad dryck
  • 2 st ägg
  • 5 dl rivna morötter (ca 2 morötter)
  • ca 2½ dl florsocker
  • ca 2 msk vatten

Arbetsbeskrivning:
Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Rör ihop ägg, mjölkfritt margarin, och växtbaserad dryck. Rör ned de torra ingredienserna och morötterna.

morotskaka_2

Häll i en smord form och sätt in i 175 graders ugn i ca 30 minuter.

När kakan kallnat något rör du ihop glasyren och brer den över kakan. Om du vill kan du tillsätta lite apelsinsaft istället för vatten. Det ger en fin smak.

 

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *