Home » Blogg » Morotskaka (mjölkfri)

Morotskaka (mjölkfri)

Det här receptet får avsluta 2014 års recept i kategorin jul. I min familj har vi haft som tradition att äta morotskaka med stekta revben efter julottan. Receptet kommer från min pappas moster som var hemmahörande i Blekinge. Sedan jag själv flyttade hemifrån och började tillaga det så äter vi det till middag till kvällen 😉

6 portioner

morotskaka

Ingredienser:

  • 1 kg kokt potatis
  • 5 morötter
  • 4 ägg
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk kanel

Arbetsbeskrivning:
Riv potatis och morötter. Blanda med ägg, vetemjöl och kryddor. Bred ut i form och sätt in i ugnen, 175 grader i 1½ timme.

Jag har fått en hjälpreda var gång jag sätter mig ned vid datorn och det blir en kamp som jag oftast förlorar. Smulan var en mager hittekatt som flyttade in hos oss i början av augusti i år (vår granne tog hennes unge) och trots idogt letande och efterlysning hos bland annat polisen så hittade vi inte ägaren. Så fort jag sätter mig vid datorn så lägger Smulan sig gärna på tangentbordet. Envis som bara den.

smulan

Liknande inlägg

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *