Home » Blogg » Morfars äppel-päppelkaka

Morfars äppel-päppelkaka

När min mamma kurerade sig från sviterna av sin stroke förra året, så stod min pappa en hel del i köket där han både bakade och lagade mat. Träden bågnade av äpplen och eftersom mina föräldrar är mycket måna om att allting ska tas om hand om, så serverades det äppelkaka i stort sett dagligen. När vi närmade oss jul så började han blanda in typiska julkryddor (ingefära, kardemumma och kanel) i smeten. Vissa gånger rörde han också ner en skvätt lingonsylt. Vi fick provsmaka många olika sorter och det här receptet var en av dom otaliga äppelkakor vi bjöds på.

Ingredienser:

  • 150 g smält mjölkfritt margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl sojamjölk
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 äpplen

Så här gör du:
Smörj och bröa en form, ca 20 cm i diameter. Jag bröade med mandelspån istället för ströbröd.

Smält mjölkfritt margarin och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt smält mjölkfritt margarin, sojamjölk och kryddor.

Rör ned vetemjöl och bakpulver.

Häll smeten i formen.

Skala ev äpplena och dela dem i tunna klyftor. Stick ned klyftorna i smeten. (Om du vill kan du strö lite kanel över smeten).

Sätt in i 175 graders ugn och grädda i cirka 45 minuter.

 


Jag satt och kollade min hemsida i en iphone och upptäckte något mysko. Stående bilder krymper ihop och ser jättekonstiga ut. Så här underligt ser det ut i en iphone (bild 1) samtidigt som det ser helt normalt ut i android (bild 2). Jag har tyvärr ingen aning varför iphone beter sig så underligt och är det någon som vet lösningen på problemet är det bara att höra av sig 🙂

 

Iphone
Android

 

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *