Home » Blogg » Mjölkfria påskrecept

Mjölkfria påskrecept

Nästa torsdag är det skärtorsdag och jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte haft en tanke på kommande påsk. Jag har inte hunnit planera någon påskmat och inte heller några aktiviteter men det brukar alltid lösa sig på något sätt och vis. Förra året firade vi påsk med mina föräldrar och bröder, men i år har vi inga speciella planer.

I år har det varit för mycket fokus på annat så jag känner mig nästa lika vilsen som den här påskkaninen 🙂 Min svärmor fyller 90 på fredag, så henne firar vi på Långfredagen då vi äter påskbuffé på Staffanstorps Gästis. Utöver det har vi inga planer utan vi tillåter oss att vara lite spontana och ser vad vi hamnar någonstans. Har du några roliga planer till påsk?

Så, vad har jag då på mitt påskbord, de gånger då jag står som värdinna? Ett måste är min goda lax- och ansjovistårta som vilar på skånekavring. Tårtan blir riktigt krämig med IMat Fraiche som blandas med äpple, lax och ansjovis. Det är en lättäten rätt som fort tar slut.

Lax- och ansjovistårta

Ägg hör ju till påskbordet  och vi svenskar tuggar i oss runt tvåtusen ton ägg i veckan. Istället för vanliga ägg – bjud på Deviled eggs´.

deviledeggs

Sill av alla sorter och slag tillhör ju också ett gott påskbord och mina två favoriter är ruccolasill och tomatsill.

julsill

Kyckling är perfekt buffémat – Sweet Chilikyckling.

sweetchilikyckling

Laxlåda är också gott.

laxlåda

Jag är barnsligt förtjust i köttbullar och i min blogg finns recept på vanliga köttbullar, vegetariska köttbullar och kycklingköttbullar.

Och naturligtvis ska det finnas en efterrätt också. Men se till att inte garnera med Polly. Jag hade en köksmedhjälpare och när jag vände ryggen till så vips var inte efterrätten mjölkfri längre…

pasktarta

Spara

2 kommentarer

  1. Lotta säger:

    Mmm…massa goda recept!
    Tårtan gjorde jag när sonen fyllde år. Jag tåler ju inte nötter, så jag tog solroskärnor. Var lite lat och tänkte att jag bara hackar dom lite lätt. Sen blev det lite jobbigare än jag tänkt mig så jag bara slängde i dom i marängsmeten. Inget fel på smaken, men dottern sa; Nästa gång kan du väl mala dom!
    Jo det gör jag. Biten som blev kvar stod flera dagar i kylen, glömdes liksom bort, hur konstigt det än låter. Sådana godisgrisar som vi är i denna familjen. Jag åt iallafall av den, upptäckte att botten var grön. Illgrön. Tror att solroskärnorna hade börjat gro, för den smakade ändå bra….
    Jag kommer att göra den igen, definitivt, men då maler jag kärnorna….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *