Home » Blogg » Mjölkfri matsedel vecka 19, 2018

Mjölkfri matsedel vecka 19, 2018

Redan lunch och först nu kommer veckans matsedel upp. Ledsen för det, men jag har knappt varit hemma sedan lördag morse. Vi hade styrelsemöte igår och på kvällen blev det middag på Staffanstorps Gästis med nästan hela gänget. Jag åt stekt fläsk med löksås, men skippade löksåsen och åt lingon istället. Lingon är för mig som ketchup är för många andra, jag kan äta det till vad som helst. Oftast, när jag äter ute, så innehåller såsen mjölkprodukter och då ber jag alltid om lingon. Vårt styrelsemöte slutade för drygt 30 minuter sedan och jag har hunnit springa runt med dammsugaren och försöker nu arbeta ikapp mig på datorn.

Så, då är veckans matsedel uppe och då stänger jag locket och beger mig ut istället.  Solen skiner och det är varmt. Ljuvligt. Och, bilden nedan stämmer inte med verkligheten, inte än. Ge fälten ett par dagar till, sedan blommar de rejält.


Mjölkfri måndag den 7 maj

Kassler och ananas i ugn med chiligrädde, kokt ris och en grönsallad
Skiva kassler och ananas tunt. Lägg omlott i en braspanna. Vispa ihop 3 dl Gott i Maten alt Ifraiche med några matskedar chilisås och häll över rätten. Sätt in i 175 grader i ca 35 minuter.

Mjölkfri tisdag den 8 maj

Stekt torsk med äggsås och en ruccola- och tomatsallad

Mjölkfri onsdag den 9 maj

Vegetarisk hamburgare med dressing, bröd och klyftpotatis
Utgå från receptet linsbiffar när du gör de vegetariska burgarna.

Mjölkfri torsdag den 10 maj

Flygande Jönsson med kokt ris och en blandsallad

Mjölkfri Fredag den 11 maj

Omurice med gurkstavar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *