Home » Blogg » Italiensk paj (mjölkfri) och miniweekend

Italiensk paj (mjölkfri) och miniweekend

En weekend på tu man hand. Efter jobbet satte vi oss i bilen och körde iväg mot Scandic Växjö där vi checkade in vid halv åttatiden. Vi har hunnit med en god middag och nu ligger vi och myser på rummet. I morgon ska vi iväg på Huseby Bruks julmarknad och sedan beger vi oss till stugan i Blekinge. Ska bli så skönt att bara få rå om varandra i helgen!

vaxjo

Det har varit lite si så där med matlagning sista veckan. Har inte haft någon speciell inspiration men häromkvällen slängde jag ihop en paj som till grunden påminner om receptet paj utan skal.

italienskpaj

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2½ dl Oatly Imat
  • 1 röd lök, strimlad
  • 2 vitlökar, strimlade
  • 200 g salami skivad i mindre bitar
  • 1 broccoli, delad i mindre bitar
  • 1 paprika, skivad i mindre bitar
  • 1 stor påse spenat
  • 10 små tomater, delade i mindre bitar
  • olja
  • salt
  • peppar
  • malen paprika

Arbetsbeskrivning:
Bryn röd lök och vitlök i olja. Lägg i spenat som får fräsa någon minut. Alla ingredienser blandas ihop i en skål. Häll smeten i en pajform. Gräddas i ugn ca 45 minuter i 175 grader.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *