Home » Blogg » Mango & cranberry granola (mjölkfri)

Mango & cranberry granola (mjölkfri)

Smakrik flingblandning som jag äter till oatly havregurt exotisk.

cereal1

Ingredienser:

  • 6 dl havregryn
  • 3 tsk råsocker
  • 1 tsk kanel
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl honung
  • ½ dl olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk solroskärnor
  • 6 msk pumpakärnor
  • 1 msk chiafrön
  • 3 msk torkade tranbär
  • 1 msk linfrö
  • 5 msk torkad mango

Arbetsbeskrivning:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda havregryn, råsocker, kanel och salt på en plåt.

Blanda olja, honung och vaniljsocker i en skål. Häll över flingblandningen och rör om väl. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter tills flingorna fått svag brun färg.

Ta ut och låt kallna i ca 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

Blanda ned de övriga ingredienserna. Förvaras i en burk.

ceral2

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *