Home » Månadens gröna

Månadens gröna är en vegetarisk matlagningsutmaning. Syftet är att tillsammans med våra läsare sprida gröna recept till alla som är intresserade av vegetarisk och vegansk matlagning.

Varje månad står en ny råvara i säsong i centrum. Kring den kan vi släppa loss vår kreativitet och skapa en massa goda vegetariska recept.

Utmaningen är öppen för alla och allt du behöver är någon slags kamera och en vilja att laga mat.

Tillsammans kommer vi att skapa en helt fantastisk vegetarisk receptbank!

månadens_1

Så här går det till:

  1. Den 5:e presenteras en råvara som är i säsong genom att månadens bloggvärd delar med sig av ett recept som den har skapat kring råvaran.

  2. Låt dig inspireras och laga en egen rätt med råvaran och lägg upp receptet på din blogg eller din instagram under hashtaggen #månadensgröna.
  3. Lämna ditt bidrag genom att länka till det i kommentarsfältet hos månadens bloggvärd senast den 25:e.

4. Den 28:e publicerar värden ett samlingsinlägg med länkar till alla recept.

Månadens Gröna är en matutmaning där vårt syfte är att sprida matglädje och inspiration, kring både vegetarisk och vegansk matlagning. Vi vill inte komma med några pekpinnar utan fokuset ska vara på inspiration, men om vi ska prata förhållning så tänker vi oss lakto-/ovo när vi pratar ”vegetarisk”. Sedan är det upp till både receptmakaren och konsumenten vilka produkter som inhandlas och används, t.ex. huruvida ens ostprodukter innehåller löpe eller ej.

annie

Maj månad

Värd:
Annie

Hemsida:
Vegokäk

Annies tema:
Rabarber

Presentation:
Vegetarisk blogg om lättlagat vegokäk. Hos Annie hittar du rejäla middagsrecept, veckomenyer och ett och annat restaurangtips. Annie är en 26-årig stockholmare som brinner för hållbarhet och pluggar nationalekonomi.

 

lovisa

Juni månad

Värd:
Lovisa

Hemsida:
Polichinelle

Lovias tema
Jordgubbar

Presentation:
Livsstilsblogg från Malmö av en 28-årig musiklärare. Äter vegetariskt, älskar koriander och bloggar om mat med fokus på veckomatsedlar och enkla, prisvärda och urgoda recept.

 

ulrica

Juli månad

Värd:
Ulrica

Hemsida:
Krii’s kitchen

Ulricas tema:
Tomater

Presentation:
Hos Ulrica hittar du en salig blandning av de recept hon lagar till familjen. Det blir mycket vardagsmat som ska gå snabbt och enkelt att laga men också bakverk och annat smått och gott. Har en förkärlek för afternoon tea och glass.

åsagilbertson

Augusti månad

Värd:
Åsa

Hemsida:
Nicklas Kokbok

Åsas tema:
Björnbär

Presentation:
Den mjölkfria bloggen Nicklas Kokbok har funnits online sedan 1997och påbörjades som ett projekt med dåvarande Carlshamn Mejeri vilket resulterade i två receptsamlingar som gavs ut 1996 och 2003. Under 2015 medverkade jag i den norska kokboken LAVFODMAP.

sylwia

September månad

Värd:
Sylwia

Hemsida:
Vibrant Food Stories

Sylwias tema:
Rotfrukter

Presentation:
Jag är en Stockholmsbaserad matbloggare med utbildning inom kost, dietetik och hälsovetenskap och har en stor passion för vegetariska och veganska recept. Vibrant Food Stories är min samling av hälsosamma, vegetariska recept med fokus på färska, naturligt glutenfria och säsongsanpassade råvaror.

annelie

Oktober månad

Värd:
Annelie

Hemsida:
Blomster och bakverk

Annelies tema:
Höstmys

Presentation:
Om det goda i livet och det vackra i vardagen. Här hittar du allt från blomsterpill och trädgårdstips till nybakade bröd och bakverk. En hel del utan gluten, mjölk och vitt socker. Och så delar jag med mig av min ambition att föra in mer vegetariskt i vardagen.

 

tiina

November månad

Värd:
Tina

Hemsida:
Grönt varje dag

Tinas tema_

Presentation:
Min blogg handlar om glutenfri & grön mat! Jag har stor förkärlek till baljväxter & raw food desserter! Väljer ekologiskt & närodlat så långt det bara går!

nellie

December månad

Värd:
Nellie

Hemsida:
minvardagshalsa

Nellies tema:

Presentation:
Jag heter Nellie och skriver bloggen minvardagshalsa som handlar om hur jag ser på hälsa och vad det innebär att vara hälsosam för mig. Maten är en stor del av det och jag testar gärna nya recept (även om jag aldrig följer dem), allt från raw food till glutenfritt och traditionell husmanskost.

Januari månad

Värd:
Julia

Hemsida:
Tuvessonskan

Presentation:
Hos Tuvessonskan hittar du en nedrans massa göttigt vardagskäk, enkla vegetariska recept och en hel del inspirationsguider. Julia är 27 år, bor i världens bästa stad Malmö tillsammans med sin man och två kiddos, älskar second breakfast, potatis och skriver gärna långa blogginlägg med matbilder tagna uteslutande uppifrån.