Home » Blogg » Lax med wasabikräm och squashspirelli (mjölkfri)

Lax med wasabikräm och squashspirelli (mjölkfri)

Åh så gott. Det här måste vara det godaste jag ätit på länge. Laxen smälte i munnen och tillsammans med wasabin blev det himmelskt gott!

4 portioner

wasabilax

Ingredienser:

  • 4 bitar lax
  • 1 burk ifraiche
  • wasabi
  • salt
  • peppar
  • 2 st squash
  • 1 röd lök
  • 10 små plommontomater, halverade
  • olja
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka persilja

Arbetsbeskrivning:
Lägg laxen i en ugnform. Salta och peppra. Blanda ifraiche med wasabi (smaka själv av hur stark du vill att krämen ska vara). Bred wasabikrämen över laxen och sätt in formen i ugnen, 175 grader, i ca 15 minuter.

Skala och strimla squashen med en spirelli spagettiskärare. Strimla rödlöken tunt. Bryn löken i olja en stund. Tillsätt squashspirellin och låt bryna ett par minuter. Låt tomaterna bryna tillsammans med squashen den sista minuten. Salta och peppra.

Hacka koriander och persilja grovt. Rör ned det squashröran.

 

 

Liknande inlägg

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *