Home » Blogg » Lax med fänkål och paprika med paprika-chilisås (mjölkfri)

Lax med fänkål och paprika med paprika-chilisås (mjölkfri)

lax_fankal

Ingredienser:

Paprikasås:

  • 3 st paprikor
  • 2 krm salt
  • 5 msk tai sweet chili sås
  • 1 fänkål
  • 1 paprika
  • olivolja smaksatt med chili och vitlök
  • mjölkfritt margarin
  • 4 laxfiléer
  • salt
  • peppar
  • paprika

Arbetsbeskrivning:
Paprikasåsen:
Sätt ugnen på 250 grader grill. Ansa och dela paprikorna. Lägg halvorna med snittytan ned på en plåt med bakplåtspapper. Ställ plåten högst upp i ugnen och grilla tills skalet blir bubbligt och svart. Låt svala. Dra bort skalet. Kör fruktköttet i en mixer och blanda i 5 msk tai sweet chili sås.

Fisken:
Börja med att strimla fänkålen och dela paprikan i bitar. Bryn i mjölkfritt margarin så att det mjuknar. Tag av värmen. Häll på ca 1-2 msk olivolja och rör om.

Lägg laxen i ugnsform. Krydda med salt, peppar och paprika. Häll på den varma grönsaksblandningen.

Sätt in i ugnen, ca 200 grader i 15 minuter.

Serveras med kokt ris.

Liknande inlägg

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *