Home » Blogg » Lavendelkaka (mjölkfri) och Helsingborg

Lavendelkaka (mjölkfri) och Helsingborg

I går var en mellandag då vi i princip gjorde ingenting, förutom att städa huset (välbehövligt). Jag har hamnat i någon slags semesterkoma vilket innebär att jag lever efter principen: det jag inte gör idag, det gör jag imorgon. Kanske. Min man har tjatat på mig hela veckan att vi ska åka och handla men igår löste jag det. Det blev beställning från mat.se vilket innebar att jag slapp gå i affärer. Haha.

Senare på eftermiddagen stack vi bort till Helsingborg för att  sammanstråla med Nicklas och äta middag. Jag passade på att inviga nya byxorna i märket Foggy, beställda från Camprade (adlink) och de är supersköna. Bara att dra på sig och sedan knyta rosett i midjan. Blusen kommer från RutandCircle och är riktigt klädsam.

För ett par veckor sedan beställde jag ett armband från 4Ocean. Armbandet är så snyggt och för varje armband 4Ocean säljer (20USD) så kan de plocka upp cirka ½ kg sopor från världens vatten. Armbandet är gjort av återvunnet material vilket jag tycker är en superbra idé. Pärlorna är gjorda av återvunna glasflaskor och tråden av återvunna plastflaskor. Så klicka dig dit och beställ ett armband. Visst vill slippa sopor i vattnet?

Middag käkades på Big Buddha, som är en Thai- och Kinarestaurang i centrala Helsingborg. Jag åt Khao Pad Nam Prik Phao som är stekt ris med ägg, grönsaker, ananas och chiliolja. Lagom hett och så jättegott!

När vi åkte hem så hamnade vi mitt bland poliser och brandmän då vi körde förbi en ödegård som brann för fullt. Usch. Så glad att ingen bodde där.

Och då är det dags för dagens recept, spröda lavendelkakor. Jag hade med mig dessa på vår picknick och de är söta och goda. En kaka är jättegott till en kopp kaffe.

20 kakor

Ingredienser:

  • 150 g mjölkfritt margarin
  • ½ dl rapsolja
  • 1 ½ dl socker
  • ½ dl lavendelsocker
  • ½ msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Cirka 4 dl vetemjöl

Så här gör du:
Smält mjölkfritt margarin och rör ned socker och rapsolja. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Forma till runda bollar. Degen kan kännas torr och konstig men det går att forma bollar med fingrarna.

Sätt på plåt och grädda i cirka 25 minuter i 175 grader.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *