Home » Blogg » Kycklinggryta med savojkål och potatisklyftor (mjölkfri)

Kycklinggryta med savojkål och potatisklyftor (mjölkfri)

Jag vet att alla inte är förtjusta i kål men jag lovar att man knappt märker att det är kål i maten. Den här kycklingrätten är så krämig och med kycklinglårfilé blir rätten så god. Vi använder nästan bara kycklinglårfilé för det går inte att misslyckas med den. Jag brukar köpa på mig ett par paket när det är bra pris på dem och sedan är det bara att ta fram och använda i olika grytor. Jag gillar mat som lagas i en och samma form och hade jag inte serverat rätten till potatis så tror jag att jag låtit lite ris koka med i grytan. Det hade nog blivit gott.

kalkyckling01 kalkyckling02

4 portioner

Ingredienser:

  • Cirka 800 g potatis
  • olja
  • 1 savojkål
  • 1 röd lök
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1liten förpackning ifraiche
  • 2 msk kycklingfond
  • ½ dl vatten
  • maizena
  • salt
  • peppar

Arbetsbeskrivning:
Sätt ungen på 2oo grader. Dela potatisen i klyftor och lägg i smord ugnsform. Ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.

Strimla kål och lök.

Bryn kycklingen och krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan. Stek kål och lök. Lägg kycklingen på kålen och häll över kycklingfond, ifraiche och vatten. Låt koka ca 10 minuter under lock.

Red av grytan med maizena. Smaka av med salt och peppar och servera potatisklyfor.

Spara

Liknande inlägg

4 kommentarer

  1. Lotta säger:

    Hej!
    Ser gott ut!
    Jag har hittat hit när jag har googlat runt efter mjölkfritt. Nästa år har jag bestämt mig för att utesluta både mjölkprotein och gluten ur kosten. Det blir nog jobbigt innan man kommit in i det och lärt sig hur man kan göra istället. Det svåra blir bla dricka kaffe utan mjölk och inte äta ost. Jag älskar ost.
    Nu till frågan; Vad i all världen kan jag ha på mackan? Jag vet att det finns mjölkfritt margarin, och egentligen är jag inte mycket för pålägg, men om jag inte kan äta ost? Förutom ”ren” skinka såklart. Men finns det nåt alternativ till det mjölkfria margarinet? Nåt mjukt alltså.
    Ursäkta långt vimsigt inlägg. Hoppas du förstår vad jag menar!

    • Åsa säger:

      Hej Lotta.

      Kul att du hittat hit 🙂

      Det finns en hel del du kan ha på smörgåsen istället för skinka.

      Urtekram har ett flertal sandwichspread och de är också riktigt goda

      Oatly har en produkt som heter ”på mackan” och ska föreställa en bredbar mjukost men den är rätt smaklös att bara äta som den är. Lägger man dock på lite goda örter och tomater (eller andra grönsaker)så blir det bättre

      Ännu mer mjölkfritt sortiment och även mjölkfria ostar hittar du hos Astrid och aporna i Malmö

      Hos Seitans food kan du beställa mjölkfri ost och jag föredrar ostar som är lite rökta. Jättegoda. I vanliga butiker hittar du också mjölkfri parmesanost – som är perfekt i matlagning-

      Hoppas det kan ge dig lite tips och är det något du undrar över så finns jag här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *