Home » Blogg » Köttfärsbiff med rosépepparsås och broccolimos (mjölkfri)

Köttfärsbiff med rosépepparsås och broccolimos (mjölkfri)

Innan jag presenterar dagens recept måste jag visa upp årets absolut fulaste julkaka. Den blev inte vacker och i ärlighetens namn blev kakan också lite för stabbig, men  den har slunkit ned i alla fall. Vad som hände vid glaseringen tvistar vi fortfarande om.

cake

Över till dagens recept. Jag gjorde biffar från ett tidigare recept, Garlic Salsabiff. Bryn biffarna så de får färg. Lägg dem i en ugnsfast form och häll över åsen . Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter och servera sedan med broccolimos.  Koka broccoli och potatis tillsammans med 1 buljongtärning. Häll av nästan allt spad (spara lite och späd om det behövs). Mixa ihop, krydda ev och servera.

rosepepparsas

Rosepepparsås:

  • 25 g mjölkfritt margarin
  • 1½ msk rosepeppar
  • 1 gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl imat
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk tomatpuré

Arbetsbeskrivning:
Krossa rosépeppar i en mortel. Bryn mjölkfritt margarin och lägg i hackad gul lök och rosépeppar. Löken ska inte få färg utan bara bli glansig.

Blanda ned vetemjöl och späd med vatten och imat. Lägg i buljongtärning och smaka av med tomatpuré. Låt såsen få ett uppkok.

 

Liknande inlägg

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *