Home » Blogg » Kokostopp (mjölk-, gluten- och äggfri)

Kokostopp (mjölk-, gluten- och äggfri)

Hej hej. Ledsen för min nästan veckolånga frånvaro, men har haft huvudet fullt av andra saker, så jag har inte hunnit prioritera bloggen. Jag har knappt öppnat datorn på hela veckan och det kändes faktiskt rätt skönt, att koppla ned och koppla ifrån. Att ständigt leva uppkopplad och nåbar gör i alla fall att jag vissa stunder kan längta efter den avskildhet vi hade i Blekinge. Jag saknar inte stugan men jag kan sakna den avkopplande miljön.

Vi har fått rejält med snö i veckan och de enda som verkar tycka det är toppen är våra australienska före detta utbytesstudenter som vi skickat bilder till. Att ta sig till jobbet har varit en smärre pärs eftersom byvägarna blåser igen och det vete sjutton om det inte hade varit bättre att snöra på sig ett par skidor, om man haft det i sin ägo. Eller en sparkstötting.

I går kväll satte jag en glutenfri surdeg och vi får se om jag lyckas med mina intentioner, att baka ett gott glutenfri bröd till äkta hälften. Går det, så går det. Jag bakade också ett par småkakor till kvällsfikat och det enda du behöver är tre ingredienser. Två om du skippar chokladen.

12 kakor

Ingredienser:

  • 1 burk kondenserad kokosmjölk
  • 3 dl kokos
  • 100 g mjölkfri choklad

Så här gör du:
Blanda kondenserad kokosmjölk och kokos. Klicka ut på bakplåtspapper och sätt in i 175 grader i cirka 6-8 minuter.

Ta ut och låt kallna. Smält mjölkfri choklad i vattenbad och ringa över kakorna.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *