Home » Blogg » Karl-Alfred Paj (mjölkfri)

Karl-Alfred Paj (mjölkfri)

4 portioner

Ingredienser:

  • Pajdeg:
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 3½-4 dl vetemjöl
  • ½ dl vatten

Fyllning:

  • 1 paket bladspenat, 250 g
  • 1 paket bacon, skuret i strimlor
  • ca 100 g färska champinjoner
  • 100 g rökt skinka, skuret i strimlor
  • 1 liten bit purjolök, ca 10 cm
  • malen muskotnöt
  • salt
  • peppar
  • mjölkfritt margarin

Äggstanning:

  • 3 ägg
  • 3 dl havredryck

Arbetsbeskrivning
Lägg 3½ dl mjöl i en skål (spara resten till utkavlingen). Skiva ned det rumsvarma fettet. Tillsätt vatttnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg degen i en plastpåse i kylen ca 1 timme.

Kavla ut degen tunt och klä en pajform. Nagga botten. Förgrädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter.

Tina bladspenaten något. Smält mjölkfritt margarin i en gryta. Lägg i bladspenaten och värm den sakta på svag värme. Tillsätt lite vatten och låt vattnet koka in. Krydda med malen muskotnöt, salt och peppar.

Skär baconet i mindre bitar. Fräs det med skivad purjolök. Ställ åt sidan. Skär champinjonerna i mindre bitar. Fräs det i mjölkfritt margarin. Ställ åt sidan.

Fördela bladspenaten över den förgräddade pajformen. Lägg över den frästa baconen, purjolök, svamp samt skinka.

Vispa ihop ägg och havredryck. Häll över pajen och grädda i ugn, ca 200 grader tills äggstanningen stelnat, ca 20 minuter.

Serveras med ett gott brytbröd och en grönsallad.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *