Home » Blogg » Kanelbulle med valnötsbotten (mjölkfri)

Kanelbulle med valnötsbotten (mjölkfri)

Bullarna ser kanske inte mycket ut för världen, men hemligen ligger under dem. I botten av formen ligger en valnötskräm som sugs upp av bullarna under gräddning och det blir SÅ gott.

20 bullar

valnotsbullar

Ingredienser:

  • 1 tsk strösocker
  • 1 paket jäst
  • 1 dl vatten (37 grader)
  • 1 dl oatly havredryck
  • 1 dl strösocker
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • ca 1 liter mjöl
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 1½ dl råsocker
  • 2 dl hackade valnötter
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk kanel
  • 1½ dl råsocker

Arbetsbeskrivning:
Rör ut jästen i strösocker och vatten. Värm upp havredryck, strösocker, salt och smör. Låt svalna lite. Blanda ned i jästen. Rör ned och vetemjöl (spara vetemjöl till utkavling). När du har arbetat in mjölet tar du upp degen och arbetar den i ca 5 minuter så den blir smidig. Lägg i en skål och låt jäsa ca 1 timme.

Smält mjölkfritt margarin och rör ned råsocker så att det smälter.  Lägg bakplåtspapper i en form och häll i sockerblandningen. Strö över valnötter. Ställ åt sidan så länge.

Ta upp degen och kavla ut den till en rektangel. Bred på mjölkfritt margarin och strö över kanel och råsocker. Rulla ihop och skär 20 st bullar. Lägg bullarna i formen och tryck till lite. Låt jäsa i ytterligare en timme.

Sätt in i ca 200 grader och grädda i 30 minuter. Njut!

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *