Home » Blogg » Kalkonkorv med stuvade morötter (mjölkfri)

Kalkonkorv med stuvade morötter (mjölkfri)

Det är fullständig kaos här hemma under vår renovering och jag vägrar nästan att ta mig upp på ovanvåningen, annat än för att sova. Jag står inte ut med all röra men jag försöker intala mig om att det kommer att bli bättre. Fick just telefonsamtal att vår tapet har kommit, så den ska hämtas hem imorgon.

Tanken var ju att jag skulle ha en rätt ”lugn” tapet och lite roligare mattor och kuddar men vi blev förälskade i en helt annan tapet. Wow – den är så läcker och fullständigt härlig. Och du får hålla dig till tåls med att se den till den kommer upp.

Jag har beställt hem överkast och påslakanset men  får vänta med att beställa mattorna tills tapeten är uppe på väggarna. Måste få in ett helt samlat intryck innan jag gör ett köp, annars kan det bli alldeles för mycket färg och konstiga kombinationer. Det jag dock klickade hem var ett vitt överkast som heter Roselynn som var nedsatt 20% . Påslakansetet Sylvia hade också sänkt pris, så det känns som om jag gjorde ett fynd.

Till lunch idag blev det kalkonkorv med stuvade morötter och jag älskar stuvade morötter. Det är ett gammalt recept som jag inte har ätit på år och dagar men nu har jag plockat fram det igen. Mycket smaskigt!

Vi köpte Kung Ingels Kalkonkorv från Ingelstakalkon och den var så god. Jag blev glatt överraskad av att den kändes så köttig och förstår inte alls varför jag inte handlat det tidigare. Av någon anledning hade jag fått för mig att korv på fågel inte kunde vara så gott. Fel av mig. Korven var inte alls lika blaskig som vanlig falukorv kan vara. Har du testat den?

Jag serverade de stuvade morötterna med korv och sallad, men då äkta hälften upplever att det blir för lite mat så kokade jag ett par potatisar till honom. Bara ett tips.

4 portioner

Ingredienser:

  • 500 g kalkonfalukorv
  • 1 kg morötter
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • vatten
  • 1 dl sojamjölk
  • 1 stor näve bladpersilja
  • 1 grönsaksbuljong
  • salt
  • peppar

Så här gör du:
Skala och skriva morötterna i slantar. Lägg i en kastrull och häll över vatten så det täcker. Salta. Koka tills morötterna är nätt och jämt mjuka.

Häll av spadet men spara det. Lägg morötterna åt sidan.

Smält mjölkfritt margarin i en kastrull och rör ned vetemjölet. Späd med spad och sojamjölk. Tillsätt en buljongtärning och smaka av med salt och peppar. Låt koka ett par minuter.

Tillsätt morötterna och finhackad bladspenat.

Serveras till stekt kalkonfalukorv.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *