Home » Blogg » Halloncheesecake (mjölkfri)

Halloncheesecake (mjölkfri)

När lågtryck från Tyskland drar in över Sverige så ställde sig Åsa och bakade ännu en mjölkfri cheesecake. Den här halloncheesecaken behöver inte tillagas i ugn utan ska stå och gotta till sig i kylskåpet under natten.

12 bitar

halloncheesecake_1

halloncheesecake_2

halloncheesecake_3

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 7 gelatinblad
  • 1 dl frysta hallon
  • 3 burkar oatly ifraiche
  • 2 dl florsocker
  • skal från 1 lime
  • 1 msk saft från lime
  • 200 g färska hallon

Arbetsbeskrivning:
Mixa digestivekex och smält mjölkfritt margarin i en mixer. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten.

Lägg gelatinbladen i vatten en liten stund. Krama ur  vattnet och lägg dem i en gryta med 1 dl ifraiche och de frysta hallonen. Sätt på svag värme och smält gelatinet. Rör om väl.

Blanda de övriga ingredienserna i en skål. Tillsätt gelatinblandningen och rör om väl. Häll blandningen över kaksmulorna.

Tryck ner de färska hallonen i smeten. Sätt in i kyl under natten.

 

 

Liknande inlägg

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *