Home » Blogg » Grönsaksfritatta (mjölkfri)

Grönsaksfritatta (mjölkfri)

God morgon raringar. Sovit gott? Jag har sovit som en stock och mår bra fast näsan rinner. I går kväll, när jag körde hem från jobbet, så funderade jag på att ta mig upp på vinden och plocka ned våra adventsljusstakar, men jag tror jag väntar till helgen. Jag vet att jag är tidig men jag dras med i grannyran. Lite ljus inomhus piggar bara upp! Vi har till och med börjat diskutera gran och nej, vi ska inte bära ned den från vinden ännu, utan vi är ganska eniga om att vi nog inte kan ha en gran inomhus i år. Vår Felix är tämligen opålitlig och vill jag slippa resa upp en gran och jaga kulor som hamnat under soffan, så får nog granen stå i uterummet. Något vi också pratat om – och det här är ett svårt kapitel för mig – är julklapparnas vara eller inte vara. För någon månad sedan gick vi ut och sa till barnen att i år köper vi inga julklappar till varandra eftersom vi behöver lägga undan pengar till vår kommande Japan-resa. Alla var eniga, men nu vacklar jag. Jag älskar ju paket…. Vi får ta ett till snack och se var vi landar.

I veckan har det blivit mycket grönsaksrätter och jag frossar i det när jag är själv. Jag är så tacksam för Oatly Imat Fraiche, för bara ett par matskedar räcker för att man ska få en krämig sås eller redning. Jag använder uteslutande Fraiche till nästan alla gratänger, för att få maten att bli lite krämig och det är så gott. Gillar man inte havresmaken så kan man trolla bort det med dill, senap, ajvar m.m. Det var perfekt att tillsätta en halv burk i grönsaksfrittatan jag gjorde. Rätten kan ätas som den är eller som tillbehör till kanske en bit kött.

Ha en skön torsdag. I morgon är det fredag igen, yeah!

4 portioner

Ingredienser:

  • 2 kokta, kalla potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd lök
  • 1 squash
  • ½ röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • mjölkfritt margarin
  • 6 ägg
  • 1 dl veganost
  • ½ kruka hackad persilja
  • ½ liten burk oatly ifraiche
  • 100 g spenat
  • salt
  • peppar

Så här gör du:
Skala lök och vitlök och hacka grovt. Skiva zucchini. Kärna ur och skär paprika grovt. Skiva champinjoner och potatis. Stek allt mjukt i mjölkfritt margarin.

Vispa ihop ägg, ifraiche och veganost. Vänd ihop med grönsakerna, hackad persilja och spenat. Smaka av med salt och peppar.

Slå i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen 25-30 minuter tills den stannat.

Serveras som den är, gärna till grönsallad.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *