Home » Blogg » Grillad blomkål och fantastisk rub (mjölkfri)

Grillad blomkål och fantastisk rub (mjölkfri)

Den tropiska värmen bjuder verkligen in till lata dagar då det är praktiskt att grilla och i går blev det grillad blomkål och en lika fantastisk ytterfilé. Det är så mysigt att sitta ute och äta i trädgården. Inte minst att bara ta det lugnt och få reflektera, ensam eller i glada vänners lag. Sköna, ljusa sommarkvällar bjuder verkligen in till att umgås. Myspys.

När jag botaniserade bland asiatisk mat så hittade jag Go-Chu-Jang Chilisås, en koreansk chilisås som lär passa till allt. Jag använde såsen till att pensla på blomkålen men hittar du inte den, så använd någon annan chilisås. Det är för varmt att springa i affärer och leta ihjäl sig.

I förra veckan beställde jag hem lite god rub – som är en praktiskt kryddblandning att ha hemma under grillsäsongen. Och glad är jag att den anlände i god till till den här helgen. Rub är en kryddblandning som gnids in i köttet strax innan köttet läggs på grillen. Vi använde den som heter Rub Sweet Carolina och den passade så bra till ytterfilén. Mums!

Till köttet och den grillade blomkålen serverade jag även en kall pepparsås och potatisklyftor, testa gärna sötpotatis. Och naturligtvis blev det efterrätt efter maten. Ja jösses så god den var men den återkommer jag till i ett annat inlägg. Och undrar någon nyfiken läsare hur det gått med min vecka då jag skulle återuppta träningen igen så var förra veckan en ren skitvecka träningsmässigt sett. Jag hoppas dock att nästa vecka blir lugnare så jag kan smyga igång allt igen.

grilladblomkål01 grilladblomkål02 grilladblomkål03 grilladblomkål04

widowmaker

4 portioner

Ingredienser grillad blomkål:

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • pepparmix
  • chilisås att pensla blomkålen med

Arbetsbeskrivning:
Ansa blomkålshuvudet och dela det i mindre bitar. Pensla blomkålen med rapsolja och krydda med salt och peppar. Lägg blomkålen på grillen över indirekt värme under lock. Pensla ett par gånger med chilisås. Grilla cirka 15 minuter tills blomkålen känns lagom mjuka. Vänd då och då.


Ingredienser grillad fläskytterfilé

  • 1 fläskytterfile
  • ½ påse BBQ Spice Rub Sweet Carolina

Arbetsbeskrivning:
Massera in kryddblandningen strax innan servering och lägg sedan köttet på grillen. Vänd köttet ett par gånger. Beroende på ytterfiléns storlek så kan det ta mellan 10-15 minuter att grilla så håll koll på köttet.

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Liknande inlägg

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *