Home » Blogg » Gottebulle (mjölkfri)

Gottebulle (mjölkfri)

En bulle fylld med vad jag hade hemma – valnötter, krossade pepparkakor och mandelmassa – men vill du hellre ha en ”bulle” så fyller du den med kanel och socker. Eller vad du nu är sugen på. Vi hann inte provsmaka den kvällen då jag gjorde den så jag lade in den i frysen och två dagar senare plockade jag fram den, satte in den i 75 graders ugn i ca 30 minuter. Den blev som nybakad.

gottekrans01

gottekrans02

Ingredienser:

  • 1 påse (12 g) jäst för söta degar (jag använder torrjäst)
  • 17,5 dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 burk ifraiche
  • 3 dl sojadryck

Kryddkok

  • 2,2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • ingefära
  • kanel

Fyllning

  • mandelmassa (200 g)
  • 5 krossade pepparkakor
  • ½ dl hackade valnötter
  • ingefära
  • kanel

Pensling

  • 1 ägg
  • Pärlsocker

Arbetsbeskrivning:
Blanda torrjäst och vetemjöl. Koka kryddkoket ett par minuter och låt det svalna till ca 37 grader.

Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop degen. Låt degen vila i 30 minuter.

Dela degen och kavla ut den. Bred på fyllningen och rulla ihop degen. Skär ut bullar som du lägger i en smord form med avtagbar botten. Låt jäsa i ca 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Sätt in i 175 grader och grädda i cirka 20-25 minuter. Känn med sticka.

Spara

Spara

Spara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *