Home » Blogg » Glasspaj med chokladsås och hallonsås (mjölkfri)

Glasspaj med chokladsås och hallonsås (mjölkfri)

Jag har tillbringat ett par timmar med att skriva om SEO-texter till mina gamla recept och det innebär att jag dimper ned bland en del gamla recept – och minnen. Den här glasspajen serverade jag när våra barn döptes och jag tycker mig minnas att både Nicklas och Emma tyckte glasspajen var jättegod. Inte minst de två olika såserna. Våra barn döptes inte förrän de var i skolåldern och vi hade en mycket vacker men enkel ceremoni i kyrkan med farmor/mormor/morfar och ett par i hög grad närvarande barn som med förtjusning doppade huvudet i vattnet både en och två gånger. Efter dopet serverades den här lättlagade, fantastiska glasspajen med antingen en chokladsås eller hallonsås. Eller så äter man båda såser. Så goda är de.

4 portioner

Ingredienser
Pajskal:

  • 7 dl cornflakes
  • 8 msk smält mjölkfritt margarin
  • 1½ dl brun farin
  • 2½ fl finhackade hasselnötskärnor
  • ca 5 dl glass (mjölk- och sojaproteinfri) till fyllning

Arbetsbeskrivning
Krossa cornflakesen och blanda med smält margarin, farinsocker och mötter. Pressa ut 2/3 av blandningen i pajformen.

Låt glassen mjukna något och bred ut den i formen. Strö över resten av cornflakesblandningen. Ställ formen i frysen i minst 4 timmar.

Serveras med en frisk hallonsås och en chokladsås.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *