Home » Blogg » Glass (mjölkfri)

Glass (mjölkfri)

När Nicklas var liten så fanns det ingen glass att köpa till honom, förutom isglass, men efter lite experimenterade så fick jag fram en riktigt god glass!

4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 msk vaniljstång
  • 2 msk strösocker
  • ½ dl strösocker
  • 3 st äggulor
  • 2 msk mjölkfritt margarin
  • 1 gelatinblad
  • 1 st äggvita

Arbetsbeskrivning
Kokosmjölken hälls i en kastrull (ej aluminium). Skåra vaniljstången på längden. Lägg ned den i kastrullen tillsammans med strösockret. Sjud 15 minuter. Ta upp vaniljstången.

Tillsätt ½ dl strösocker. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggulorna, en i taget. Sätt grytan på värmen igen. Vispa oavbrutet under sjudning i ca 10 minuter tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen. Sätt den i kallbad.

Tillsätt mjölkfritt margarin. Vispa med elvisp tills fettet smält och det mesta av ”hettan” försvunnit. Det tar ca 5 minuter.

Gelatinbladet läggs i vatten. Under tiden vispas äggvitan till hårt skum. Krama ur gelatinbladet och smält i en kastrull på svag värme. Tillsätt äggvitan och gelatinbladet i glassen.

Smaksätt efter egen smak. Jag rekommenderar 200 gr hallon som blandats med lite strösocker till lagom sötma. Kyl ned och frys ett par timmar.

 

Liknande inlägg

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *