Home » Blogg » Filé på en bädd av kålrötter (mjölkfri)

Filé på en bädd av kålrötter (mjölkfri)

Du behöver inte ha kokt potatis till den här rätten, utan det går bra med en grönsallad.

Filépåenbäddavkålrötter

Ingredienser

  • 1 stor kålrot
  • 4 polkarödbetor
  • 1 kruka färsk timjan
  • 700 g fläskfilé (eller ytterfilé)
  • mjölkfritt margarin
  • salt
  • pepparmix

Såsen:

  • 2 dl vatten
  • 2 dl Creamy cooking el imat
  • 1 stor näve hackad timjan
  • 1 msk scharlottenlökfond
  • 1 msk ljus senap
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk vinbärsgelé
  • 1 msk potatismjöl utrört i 2 msk vatten

Skär kålroten i stavar  och polkarödbetor i slantar och koka dem mjuka i ca 5 minuter. Bryn dem hastigt i mjölkfritt margarin. Salta och peppra och lägg i en form.

Krydda köttet och bryn det så det får fin färg. Lägg köttet kålrötterna och sätt in i 175 graders ugn i ca 20 minuter. Låt köttet vila ett par minuter innan du skär upp det.

Koka upp alla ingredienserna till såsen och rör i potatismjöl. Sjud på svag värme ett par minuter och smaka av med salt och peppar.

Liknande inlägg

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *