Home » Blogg » Dillslungad pasta med kräftstjärtar och räkor (mjölkfri)

Dillslungad pasta med kräftstjärtar och räkor (mjölkfri)

Semester. Låt mig få säga det en gång till, låååångsamt – SEEEEMEEEESTER!

Gud vad jag är i behov av ledighet. När jag vaknade i morse hade jag näsblod och det har i princip hållit på hela dagen. Har suttit och snörvlat vid mitt skrivbord och slängt den ena blodiga pappersbiten efter den andra. Om jag känt mig fräsch? Inte det minsta.

Nu sitter jag med en tuss, doppad  i matolja, instoppad i näsan, så nog är jag i behov av ledighet. Kommer att njuta och försöka hitta på en massa aktiviteter, trots att det är trist att äkta hälften inte har någon semester i år.

Så, hur har det gått med vår matvecka? I söndags skrev jag om denna veckans meny och att vi fyra skulle försöka klara oss på 800 kronor, middag och matlådor (måndag-fredag) för fyra personer. I de 800 kronorna var även frukost inräknat.

Visst har det gått bra. I söndags gjorde jag en stor laddning lasagne, på 2 kilo köttfärs, som blev till söndag middag samt matlådor måndag och tisdag. I måndags hämtade jag mina matkassar hos Willys och resten av veckan har rullat på enligt schema. Här är ett recept från igår.

4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g pasta
  • 1 st lök
  • 100 g soltorkade tomater
  • ½ förpackning dill
  • 2.5 dl oatly fraiche
  • 1 förpackning kräftstjärtar
  • 200 g räkor
  • 2 nävar bladspenat
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du:
Koka pastan. Skala och finhacka lök och strimla de soltorkade tomaterna.

Hetta upp en panna med lite olja. Fräs lök och soltorkade tomater några minuter. Tillsätt oatly och låt det småputtra tills pastan är klar. Finhacka dillen, sila av kräftstjärtarna och skölj spenaten. Sila av pastan när den är klar och blanda ner i pannan. Tillsätt de övriga ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *