Home » Blogg » Chokladkaka (mjölkfri)

Chokladkaka (mjölkfri)

Jag tror att antingen gillar man den här chokladkakan eller så gör man det inte. Det är delat läger här hemma. Gillar man bitter chokladsmak så är det en höjdare men föredrar man som jag lite sötare saker så räcker det med en liten bit.

Jag tyckte att kakan blev bäst efter att den varit inne i frysen – så det är ett tips. När kakan är klar och har kallnat – sätt in den i frysen en stund.

chokladtarta01

chokladtarta02

Ingredienser:

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl kakaor
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk maizenamjöl
  • 25 g mjölkfritt margarin
  • 100 g Plamil vit choklad
  • 1 dl sojagrädde (eller havregrädde)
  • ½ dl espresso
  • 2 ägg
  • 2 msk maizenamjöl

Arbetsbeskrivning:
Vispa florsocker och mjölkfritt margarin tillsammans ett par minuter. Tillsätt ägg. Blanda ned övriga ingredienser. Låt degen vila i frysen 5 minuter.

Plocka fram degen. Kavla ut den. Jag brukar kavla mina degar mellan två plastpåsar. Då slipper man en massa kladd och att städa köket efter bakning blir barnsligt enkelt.

chokladtarta03

Klä en form med avtagbar botten. Nagga degen och sätt in formen i 175 grader i ca 18 minuter. Ta ut formen.

Lägg mjölkfritt margarin i en gryta. Häll på grädde och sätt på värme så att margarinet sakta smälter. När margarinet smält så lägger du ned chokladen (i bitar). Stäng av plattan och låt chokladen smälta. Vispa ned två ägg, kaffe och maizenamjöl. Häll blandningen i formen.

Sätt in i ugnen, 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut och låt kallna.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *