Home » Blogg » Chilikladdkaka (mjölkfri)

Chilikladdkaka (mjölkfri)

En gluten (och naturligtvis mölkfri) kladdkaka med sting av chili. I går var kladdkakans dag men jag hann tyvärr inte få upp receptet i tid, så jag bjuder på det här, en dag efter.

chilikladdkaka

Ingredienser:

  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 0.5 dl espresso
  • 200 g mörk choklad (mjölkfri)
  • 250 g mjölkfritt margarin
  • ½ hackad röd chili
  • mandelspån

Arbetsbeskrivning:
Vispa ägg och strösocker poröst.

Smält choklad och kaffe i vattenbad. Blanda sedan ned margarinet som också får smälta.

Rör ned tillsammans med chilin i äggsmeten. Strö mandelspån över kakan.

Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *