Home » Blogg » Buffébröd (mjölkfritt)

Buffebröd

Buffébröd (mjölkfritt)

Min mammas fantastiska bröd som serveras till bufféer. Både lätt att göra och lätt att äta 😉 Degen görs kvällen innan och får stå och kalljäsa i kylskåpet över natten. Du får ett segt, gott bröd.

1 stort bröd

buffebröd_2

buffebröd_01

Ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 1 msk salt
  • 8 dl vatten
  • ca 16 dl vetemjöl
  • olivolja
  • flingsalt
  • kummin

Arbetsbeskrivning:
Rör ut jästen med salt och vatten. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop degen väl (som ska vara klibbig). Ju mer du arbetar degen- desto bättre blir brödet.

Sikta ett tunt lager vetemjöl över degen, sätt en handduk över och låt jäsa i kylskåpet över natten.

Nästa morgon sätter du ugnen på 250 grader. Stjälp upp degen på en smord plåt och ringla  över en tunn stråle olivolja. Flinga över kummin och/eller flingsalt.

Sätt in brödet i 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och låt brödet stå inne i ytterligare 20 minuter.

Ta ut och låt kallna på ett galler.

Liknande inlägg

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *