Home » Blogg » Bountytoppar (mjölkfri)

Bountytoppar (mjölkfri)

Har just tassat upp och njuter av lugn och stillhet framför en brasa som knastrar och sprider värme. Det blåser och regnar ute och det är såååå skönt att bara sitta inne och njuta med en kopp kaffe i handen. Vi har inte varit uppe i Blekinge sedan förra stormen härjade för ett par veckor sedan och vi var tvungen att åka hit och se om några träd blåst ned.

När vi kom upp här för ett par år sedan hade två stora träd lagt sig över vår stuga men tack och lov så skadades ingenting (bilder från 2012). Endast ett par lösa takplattor.

storm02

strorm01

I går kväll när vi kom upp så var det becksvart så det var omöjligt att se någonting men så här på morgonkvisten verkar det inte som om något träd blåst ned.

Jag hann göra lite julgodis igår kväll och det är bountytoppar. Originalreceptet kommer från ICA.  Satsen räcker till 20 små toppar och jag doppade bara hälften av toppen i choklad.

bountytoppar

Ingredienser:

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2½ dl kokosflingor
  • 2 dl florsocker
  • ½ dl imat
  • knappt 75 g choklad

Arbetsbeskrivning:
Smält mjölkfritt margarin och blanda det med kokos, florsocker och imat. Låt det stå i ca 10 minuter. Forma små toppar (smeten är kladdig  men det går att forma)  och ställ dem i frysen cirka en timme.

Smält chokladen i vattenbad och doppa topparna i chokladen. Ställ på bakplåtspapper (jag tippade dem så att inte chokladen hamnade underst). Förvaras i frys.

Liknande inlägg

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *