Home » Blogg » Banankaka med banan- och chokladfrosting (mjölkfri)

Banankaka med banan- och chokladfrosting (mjölkfri)

Jag har varit inne och arbetat två dagar den här veckan och när jag kom hem hade jag tre läskigt övermogna bananer i fruktkorgen. Jag kan inte förmå mig att äta övermogna bananer men istället för att slänga dom snodde jag ihop en kaka med otroligt kladdig frosting. Men gott blev det!

banankaka2

banankaka1

Ingredienser:

  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 mosade, övermogna bananer

Frosting:

  • 1 mosad övermogen banan
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk kakao

Arbetsbeskrivning:
Vispa ägg, mjölkfritt margarin och ägg poröst. Tillsätt de torra ingredienserna. (Det kommer att verka mycket torrt i skålen men det råder de övermogna bananerna bot på). Tillsätt bananerna och rör ihop smeten. Häll i en smord form och grädda i ca 35 minuter i 175 grader.

Häll bananfrostingen över kakan – det ska rinna ner på kanterna och på tallriken 😉

Liknande inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *